Benvinguts. Aquest blog està basa't en la placa base ASUS P6T DELUXE

Google
WWW PC HARDWARE

miércoles, 28 de enero de 2009

EXPRESS GATE SSD

Express Gate SSD és una interfície gràfica que permet en pocs segons xatejar, navegar, veure fotos i videos... i altres opcions. El pc no necessita arrencar tot el sistema operatiu. És una iniciativa d'asus que van començar a implementar a partir del model P5Q.

Vejeu uns videos promocionals.







NOTA: Us deixo un link perque decarregueu el manual de la placa base tractada en aquest blog el qual a la pàgina 4-35 comença l'explicació. Molt interessant realment.

CLICK AQUI PER DESCARREGAR EL MANUAL




Aquests jumpers li permeten activar o desactivar els avanços de CPU, DRAM Bus, i QPI DRAM sobretensió en la configuració de la BIOS.

NOTA: Llegir molt atentament la informació del manual de la placa base abans de realitzar aquesta tasca.

lunes, 26 de enero de 2009



Aquest connector és per a un xassís muntat en panell frontal d'I / O d'àudio que admeti el mòdul d'àudio HD o llegat AC'97 d'àudio estàndard. Connecti un extrem del panell frontal d'I / O d'àudio del mòdul de cable a aquest connector.



Aquest connector li permet rebre àudio estèreo d'entrada de forma fonts de so com un CDROM, sintonitzador de TV, o la targeta de MPEG

CONNECTOR FLOPPY DISK



Aquest connector és per a sempre la unitat de disquet (FDD), cable de senyal. Insereixi un extrem del cable a aquest connector i, a continuació, connectar l'altre extrem al senyal del connector en la part del darrere de la unitat de disc.

PORT IEEE 1394a




Aquest connector és per a un port IEEE 1394a. connectar el cable IEEE 1394a mòdul a aquest connector i, a continuació, instal·lar el mòdul per a l'obertura d'una ranura en la part del darrere del xassís del sistema.

NOTA: NO CONECTAR MAI UN CABLE IEEE 1394a USB, ja que podria fer mal be la placa base.

CONNECTORS USB



Aquests són els connectors per a ports USB 2.0. connectar el cable USB a qualsevol mòdul d'aquests connectors, a continuació, instal·lar el mòdul per a l'obertura d'una ranura en la part del darrere del xassís del sistema. aquests connectors USB han de complir amb l'especificació USB 2.0 que suporta fins a 480 Mbps la velocitat de connexió

CONNECTORS DEL XASSIS



Aquest connector és per a un xassís muntat en el sensor de detecció d'intrusos o canviar. connecti un extrem del xassís o canviar el sensor d'intrusos envia un senyal d'alt nivell a aquest connector quan un component del xassís s'elimina o substituïx. llavors el senyal és generada com un cas de intrusión del xassís. per defecte, el pin cridat "Xassís senyal" i "terra" són un pont curt amb tapa. Retiri el pont només quan gorres va a utilitzar la funció de detecció de intrusión del xassís.




A bord dels interruptors li permeten ajustar el rendiment al treballar en una simple o obert-cas del sistema. aquesta és ideal per als overclockers i jugadors que contínuament canviar la configuració per a millorar el rendiment del sistema.

CONNECTOR TPM



Aquest connector suporta un mòdul de plataforma fiable (TPM), que pot emmagatzemar claus de seguretat, certificats digitals, contrasenyes i altres dades. Un sistema TPM també ajuda a millorar la seguretat de la xarxa, protegeix la identitat digital, i assegura la integritat de la plataforma.



System power LED

Aquest connector és per al sistema LED d'alimentació. Connecti el cable de xassís de poder va dur a aquest connector. el sistema de poder va dur que s'il·lumina quan s'encén el sistema de poder, i parpelleja quan el sistema està en manera repòs.


Hard Disk Drive activity LED

Aquest connector és per al HDD LED d'activitat. Connecti el HDD LED d'activitat de cable a aquest connector. El IDE LED parpelleja o s'encén quan les dades es llegixen d'o escriuen en el disc dur


System warning speaker


Aquest connector de 4 pines és per al xassís muntat en el sistema d'alerta orador. l'altaveu li permet escoltar el sistema emet una xiuletada i advertiments


ATXpower button/soft-off button

Aquest connector és per al sistema de botó d'encès. prement el botó d'encès s'encén el sistema o posa el sistema en repòs o la manera Soft-Of depenent de la configuració del BIOS. AL prémer l'interruptor d'encès durant més de quatre segons, mentre el sistema es converteix en el sistema d'enlairament

CLEAR RTC RAM



Aquest jumper permet esborrar el rellotge de temps real (RTC) de memòria RAM en CMIOS. pot esborrar la memòria CMOS de la data, l'hora i els paràmetres de configuració del sistema mitjançant l'esborrat de la memòria RAM CMOS RTC dades. A bord de la cel·la de bateria que els poders de dades en la RAM CMOS, que inclouen els sistemes d'informació de configuració, tals com sistema de contrasenyes.

CONNECTORS SAS



(S-erm Attached SCSI o SAS). Tecnologia de bus de computadores dissenyada principalment per a transferència de dades des d'o cap a dispositius d'emmagatzematge (com discos durs, unitats de CDROM, etc.). Es considera el successor del SCSI paral·lel. La principal diferència amb el seu predecessor és que utilitza transferència S-erm de dades, augmentat la velocitat a 1,5 - 3 o 6 Gbps.


Diferents tipus de Connector SCSI


Connector SAS 29Pin (Convencional)

Permet major velocitat en la transferència de dades, connexió en calenta, té compatibilitat amb discos durs S-ATA doncs utilitzen el mateix connector (en canvi un controlador S-ATA no reconeix discos durs SAS). Un Disc SAS és d'Alt Rendiment (Alta Durabilitat, Alta Velocitat entre 10000/15000Rpm, i Alta Seguretat d'Emmagatzematge de Dades) Cal remarcar que els Discos SAS pels seus Caracteristicas tenen un Preu ALT (HDD SAS Seagate Seagate ST336754SS Cheetah 36.7GB 15K (15.000 RPM) SAS Drive with 8MB Cache) 480 US$ Aprox


Dalt SATA-II, Baix SAS


Esquerra SAS, Dreta SATA-II

SAS suporta un alt nombre de dispositius connectats, en teoria més de 16.384 dispositius. En canvi el SCSI paral·lel està limitat a 8, 16 o 32 dispositius. Un Solo Connector és Compatible Amb Multiplicadors de Ports SAS/SATA.


Multiplicador Ports SATA

Els SAS són especialment utilitzats en servidors que necessiten gran rendiment. En Resolucion Aquests Ports SAS Podrem Connectar Els nostres HDD i DVD Etc.. sense ningun problema, encara que aquests Connectors ens donen l'oportunitat de posar discos HDD SAS.

CONNECTORS SERIAL ATA (SATA)



Serial ATA o S-ATA (acrònim de Serial Advanced Technology Attachment) és una interfície de transferència de dades entre la placa base i alguns dispositius d'emmagatzematge, com pot ser el disc dur, o altres dispositius d'altes prestacions que estan sent encara desenvolupats. Serial LLIGA substituïx a la tradicional Parallel ATA o P-ATA (estàndard que també es coneix com IDE o ATA). El S-ATA proporciona majors velocitats, millor aprofitament quan hi ha diversos discos, major longitud del cable de transmissió de dades i capacitat per a connectar discos en calent (amb la computadora encesa). Actualment és una interfície extensament acceptada i estandarditzada en les plaques base de PC. L'Organització Internacional Serial ATA (SATA-IO) és el grup responsable de desenvolupar, de manejar i de conduir l'adopció d'especificacions estandarditzades de Serial ATA. Els usuaris de l'interfície SATA es beneficien de millors velocitats, dispositius d'emmagatzematges actualitzables de manera més simple i configuració més senzilla. L'objectiu de SATA-IO és conduir a la indústria a l'adopció de SATA definint, desenvolupant i exposant les especificacions estàndard per a l'interfície SATA.

VELOCITATS
AL referir-se a velocitats de transmissió, convé recordar que en ocasions es confonen les unitats de mesura, i que les especificacions de la capa física es refereixen a la taxa real de dades, mentre que altres especificacions es refereixen a capacitats lògiques. La primera generació especifica en velocitats de 1.5 Gbit per segon, també coneguda per SATA 1.5 Gb/s o Serial ATA-150. Actualment es comercialitzen dispositius SATA II, a 3 Gb/s, també coneguda com Serial ATA-300. S'està desenvolupant SATA 6 Gb/s que inclou una velocitat de 6.0 Gb/s estàndard, però que no entrarà en el mercat fins a mitjans del 2009. Els discos que suporten la velocitat de 3Gb/s són compatibles amb un bus de 1,5 Gb/s. En la següent taula es mostra el càlcul de la velocitat real de SATA 1.5 Gb/s i SATA 3 Gb/s:



TOPOLOGIA

SATA és una arquitectura "punt a punt". És a dir, la connexió entre port i dispositiu és directa, cada dispositiu es connecta directament a un controlador SATA, així, cada dispositiu gaudeix la totalitat de l'ample de banda, de la connexió, sense que existeixi la sobrecàrrega inherent als mecanismes d'arbitratge i detecció de col·lisions. El controlador host es troba embegut en la placa-base o instal·lat com una targeta en un dels seus sòcols, que actua com pont entre les dades paral·leles del bus i el dispositiu SATA. Existeixen controladors amb més d'una sortida (generalment 4 o 8) de manera que poden connectar-se diversos dispositius. També s'han dissenyat multiplicadors de port que permeten augmentar el nombre de connexions en un port del controlador, amb la finalitat d'augmentar el nombre de dispositius connectats. A més de la tasca de serializar/paralelizar les dades, una part important del treball del controlador està relacionada amb els protocols de connexió i desconnexió del perifèric, que són bastant sofisticats en aquest tipus d'interfície, ja que està prevista la capacitat de connexió en calenta o Hot Plug. El protocol de connexió és capaç d'identificar el tipus de dispositiu connectat; detectar si funciona correctament; negociar la velocitat de la connexió, etc. La interfície Serial LLIGA guarda certes similituds amb la interfície USB, encara que SATA és molt més ràpida que aquella, i els dispositius no s'alimenten del propi bus.

CONNECTORS IDE



El port IDE (Integrated device Electronics) o ATA(Advanced Technology Attachment) controla els dispositius d'emmagatzematge massiu de dades, com els discos durs i ATAPI (Advanced Technology Attachment Packet Interface) i a més afegix dispositius com les unitats CDROM. En un primer moment, les controladores IDE anaven com targetes d'ampliació, majoritàriament ISA, i només s'integraven en la placa mare d'equips de marca com IBM, Dell o Commodore. La seva versió més estesa eren les targetes multi I/O, que agrupaven les controladors IDE i de disquet, així com els ports RS-232 i el port paral·lel, i només models de gamma alta incorporaven sòcols i connectors SIMM per a escorcollar el disc. La integració de dispositius va portar aconsegueixo que un sol xip fos capaç d'ocupar tot el treball. Amb l'aparició del bus PCI, les controladores IDE gairebé sempre estan incloses en la placa base, inicialment com un xip, per a passar a formar part del chipset. Sol presentar-se com dos connectors per a dos dispositius cadascun. Dels dos discos durs, un ha d'estar com esclau i l'altre com mestre perquè la controladora sàpiga a/de quina dispositiu manar/rebre les dades. La configuració es realitza mitjançant jumpers. Habitualment, un disc dur pot estar configurat d'una d'aquestes tres formes:

* Com Mestro ('Màster'). Si és l'únic dispositiu en el cable, ha de tenir aquesta configuració, encara que de vegades també funciona si està com esclau. Si hi ha altre dispositiu, l'altre ha d'estar com esclau.

* Com Esclau ('slave'). Ha d'haver altre dispositiu que sigui mestre.

* Selecció per cable (cable select). El dispositiu serà mestre o esclau en funció de la seva posició en el cable. Si hi ha altre dispositiu, també ha d'estar configurat com cable select. Si el dispositiu és l'únic en el cable, ha d'estar situat en la posició de mestre. Per a distingir el connector en el qual es connectarà el primer bus Ide (Ide 1) s'utilitzen colors distints. Aquest disseny (dos dispositius a un bus) té l'inconvenient que mentre s'accedeix a un dispositiu l'altre dispositiu del mateix connector IDE no es pot usar. En alguns chipset (Intel FX triton) no es podria usar si més no l'altre IDE alhora. Aquest inconvenient està resolt en S-ATA i en SCSI, que poden usar dos dispositius per canal. Els discos IDE estan molt més estesos que els SCSI a causa de el seu preu molt més baix. El rendiment de IDE és menor que SCSI però s'estan reduint les diferències. El UDMA fa la funció del Bus Mastering en SCSI amb el que es reduïx la càrrega de la CPU i augmenta la velocitat i el Serial ATA permet que cada disc dur treballi sense interferir als altres. De totes maneres encara que SCSI és superior es comença a considerar l'alternativa S-ATA per a sistemes informàtics de gamma alta ja que el seu rendiment no és molt menor i la seva diferència de preu sí resulta més avantatjosa.

domingo, 25 de enero de 2009

DDR3 DIMM Slots




Són els sócols on aniràn inserides les targetes de memòria RAM. Hauràn de ser del tipus DDR3 DIMM ja que el sócol d'aquesta placa està disssenyada per admetre només targetes RAM d'aquest tipus.

CPU FAN, CHA FAN, PWR FAN





Són el connectors on van connectats els ventiladors que refrigeren el CPU(cpu fan), i altres ventialdors que refrigeren altres parts del PC. La font d'alimentació com ja havia explicat anteriorment alimenta la placa base de corrent, per tant els ventiladors connectats a la placa base reben corrent de la placa base que es alimentada per la font d'alimentació.

CPU SOCKET



El sòcol o (en anglès) socket és una peça de plàstic o altre aïllant, que funciona com intermediari entre la placa base i el microprocessador. Posseïx en la seva superfície plana superior una matriu de petits forats on encaixen, sense dificultat, els pines d'un microprocessador; aquesta matriu, és denominada Pin grid array o simplement PGA. En els primers ordinadors personals, el microprocessador havia de ser directament soldat a la placa base, però l'aparició d'una àmplia gamma de microprocessadors va dur a la creació del socket, que potser és una idea basada en el fet que existien alguns microprocessadors en forma de cartutx, els quals no van tenir molt èxit. En general, cada família de microprocessador requereix un tipus distint de sòcol, ja que existeixen diferències en el nombre de pines, la seva disposició geomètrica i la connexió lògica requerida amb els components de la placa base. Per tant, no és possible connectar un microprocessador a una placa base amb un sòcol no dissenyat per a ell. Forçar un microprocessador a un sòcol no dissenyat per al mateix, farà que els importants pines del microprocessador es dobleguin o es trenquin, i en el remot cas en el qual encaixés físicament, no ho faria lògicament i simplement no funcionaria.

;;